[image]

Om oss

Equimed AB Hästveterinärerna är ett litet och från stora djursjukvårdskoncerner fristående företag. Vi har funnits på marknaden sedan 1998, vilket borgar för kontinuitet och trygghet. Equimed är den hittills enda ambulerande hästpraktiken, som är godkänd av Jordbruksverket för att utbilda veterinärer syftande till specialistexamen i hästens sjukdomar.

Vi servar alla typer av hästägare och hästar, vare sig du rider och tävlar på elitnivå, bedriver avel, driver ridskoleverksamhet eller har häst för hobby- och sällskapsändamål.
Hästen i sig är det viktigaste för oss, inte vem du är eller vad du gör med din häst.

Den veterinärmedicinska ambitionen är hög. Vidareutbildning och kunskapsutbyte är en viktig ingrediens i praktiken, såväl nationellt som internationellt. Vi har etablerade samarbeten med kollegor och laboratorier utomlands. Statens Veterinärmedicinska Anstalt och Sveriges Lantbruksuniversitet anlitar oss när det gäller insamlande av prover och data i fält.

Vi anser att den veterinärmedicinska vården och kommunikationen med våra hästägare måste gå hand i hand för ett bra resultat.
Våra kunder vittnar om stort förtroende för det vi gör veterinärmedicinskt och uppskattar dessutom vår höga tillgänglighet och inte minst tryggheten vi ger dem.
De flesta nya kunder får vi genom våra bästa ambassadörer: våra befintliga kunder.

På kontoret tar Håkan emot samtal vardagar 08.00-17.00. I bilarna är Ursula redo att boka tider, ge råd eller ta hand om såväl planerad som oplanerad hästsjukvård. På nätet finns vi på sociala medier för en mer avslappnad dialog med våra kunder. Och när det riktigt krisar för våra helkunder och deras hästar är vi beredda med vår dygnet-runt-öppna jourservice.

Vi utgår från Kågeröd, som ligger ca 3 mil öster om Helsingborg. Vårt primära upptagningsområde är nordvästra och mellersta Skåne och vi kör regelbundet turer till nordöstra och sydvästra Skåne. Utöver detta kan besök ordnas på andra orter efter överenskommelse.

Telefon kontor: 0418-83282
Mobil: 070-2534500

Under jourtid blir du hänvisad till tjänstgörande veterinär via telefonsvarare från alla ovanstående nummer.

OBS Hästägare är själva ansvariga för att kontakta veterinär i rätt tid, oavsett anledning. 

 

 

Alla texter och bilder: Copyright © Equimed AB 2013

Foto: Eva C Andersson och Equimed AB